dimecres, 24 d’octubre del 2007

Insults en el Bloc

He llegit al diari El País d'aquest dimarts passat, un article que parla dels insults que es produeixen als Blocs. És interessant veure com davant d'un mitjà tant obert de comunicació, encara hi ha gent que es dedica, pel plaer de fer-ho, a insultar i dir bajanades. Sembla ser que encara no hem après a utililitzar lliurement els espais de comunicació que ens ofereixen les noves tecnologies, uns espais que fa poc temps havien sigut impensables. Tal vegada el que no hem après és a utilitzar la nostra llibertat d'expressió i això denota una important manca d'educació.
Diu l'article, entre altres coses: "El mundo del "blog", el universo que ha permitido a millones de personas compartir opiniones, aportar datos o explicar sus vivencias personales, empieza a mostrar su lado más vulnerable. Los casos de juícios por injurias, acoso, problemas empresariales aireados, empiezan a proliferar". I encara, a tall de recomanació diu: "En el mundo del ciberespacio y de los "blogs" hay una regla importante aunque no escrita: nunca contestes a un "troll", a una persona que deja insultos o comentarios "malignos". Verter exabruptos es una manera incluso de publicitar sus propios "blogs".
Cap més comentari

2 comentaris:

efaura@xtec.cat ha dit...

En el fons el problema és la llibertat d'expressió i l'anonimat. Exercir la llibertat d'expressió exigeix coratge i coherència. Per a molts és molt més fàcil per covardia amargar-se darrera l'anonimat per deixar sortir les més baixes passions.
El problema no està en els nous mitjans, ni en la tecnologia, sinò en la persona.

blog del guillem ha dit...

Hola Josep, bona idea això del "Blog", els "Trolls" sempre han existit i mentre el ser humà sigui humà existirà.

Guillem